Η εταιρία Φοίνικας Executive Bikes δημιουργήθηκε το 1991 στη Νέα Σμύρνη από τον Δημήτρη Αρβανιτόπουλο στην οδό Ελ. Βενιζέλου 175. Η αγάπη του για τα ποιοτικά και καινοτόμα σε design ποδήλατα είχε γεννηθεί μέσα του από μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να φέρει το ευρύτερο Ελληνικό κοινό πιο κοντά σε αυτά τα τόσο διαφορετικά ποδήλατα και να αλλάξη τον τρόπο με τον οποίο αντιμετοπιζόταν το εμπόριο ποδηλάτων μέχρι τότε.

Γέννημα θρέμα της Νέας Σμύρνης, διέκρινε πολύ εύκολα το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για κάτι διαφορετικό και το εμπορικό του δαιμόνιο καθώς και η εμπειρία του στην ποδηλασία τον έκανε να δημιουργήσει το νέο αυτό κατάστημα στη γειτονία που γεννήθηκε. Επέλεξε το όνομα Φοίνικας από τον τεράστιο φοίνικο που κοσμεί το εξωτερικό του καταστήματος και για να τονιστεί η διαφορετικότητα των ποδηλάτων του, δημιούργησε το logo Executive Bikes. Η ποιότητα και το design τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού από όλες τις μεριές της Αττικής και ακόμα το διατηρούν στα ανώτατα επίπεδα.

Έτσι κάθε χρόνο το κατάστημα της Ελ. Βενιζέλου μεγάλωνε όλο και περισσότερο και γέμιζε με πιο καινούργια και πιο εντυπωστικά μοναδικά κομμάτια από όλο τον κόσμο. Η προσωπική επαφή του με τον πελάτη η οποία έχει σκοπό πάντοτε την απόλυτη ικανοποιήση του, έδωσε στον κάθε νέο ιδιοκτήτη ένα ποδήλατο απόλυτο συμβατό με την προσωπικότητα και το γούστο του.

Παρακολουθώντας κάθε χρόνο τις σημαντικότερες εκθέσεις με θέμα την ποδηλασία σε όλο τον κόσμο, ξεχώρισε για την Φοίνικας Executive Bikes τις πρωταγωνίστριες εταιρίες στην παγκόσμια αγορά ξεκινώντας από την GT Bicycles. Ακολούθησε η Cannondale η οποία αποτελεί την elite των κασκευαστών ποδηλάτων και μετά η Specialized και η Giant.

Το 2002 στη Διεθνή Εκθεση Ποδηλάτου στη Γερμανία, ο κ. Αρβανιτόπουλος γνώρισε για πρώτη φορά την Αμερικάνικη κατασκευάστρια Electra. Η νέα γραμμή που εισήγαγε η Electra στην αγορά καθώς και η αλλαγή της στάσης του αναβάτη ήταν επαναστατική για την εποχή αποτελόντας ακόμα και σήμερα θέμα αντιγραφής από μικρότερες εταιρείες. Από τότε η Φοίνικας Executive Bikes έκανε την Electra την ναυαρχίδα των προϊόντων της, με σκοπό να φέρει στο Ελληνικό κοινό τη νέα αυτή νοοτροπία ποδηλασίας η οποία συνδυαζόταν με πρωτοποριακό και εναλλακτικό design και ασυναγώνιστη ποιότητα.

Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους εισαγωγείς για να μπορέσει να πραγματοποιήσει το όραμα του για την Electra στην Έλλαδα η οποία πλέον θα ήταν όνομα συνυφασμένο με την Φοίνικας Executive Bikes.

Η εταιρία επεκτείνεται συνεχώς στην αγορά της Νοτιού Ελλάδας και είναι η πρώτη σε πωλήσεις λιανικής στα ποδήλατα Electra πανελλαδικά.

Η έδρα της εταιρίας παραμένει στην Ελ. Βενιζέλου 175 καθώς ο χώρος συνεχώς επεκτείνεται και ανακαινίζεται για την εξυπηρέτηση των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων των fan της ποδηλασίας αλλά και του ποιοτικού ποδηλάτου. Η ανάπτυξη της Φοίνικας Executive Bikes και το όραμα του Δ. Αρβανιτόπουλου είναι ένα έργο σε συνεχή κίνηση και εξέλιξη γεμάτη αγάπη για την ποιότητα, το design και την ανθρώπινη εξυπηρέτηση του λάτρη της ποδηλασίας.